• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Досягнення українського гольфу 2021: рекорди та перемоги

Досягнення українського гольфу 2021: рекорди та перемоги

21 грудня в GC Kozyn відбулося щорічне Засідання Правління ВФГ. Члени правління зібралися для підведення підсумків та обговорення планів на наступний рік. 

За рік приріст кількості гольфістів сягнув +122%, абсолютно всі гольф-поля, що є в Україні були сертифіковані у 2021 році відповідно до міжнародних стандартів. Відбулося 55 турнірів під егідою федерації протягом сезону 2021.

«За рік Україна вийшла на абсолютно новий рівень гольфу. Велика турнірна сітка, багатократні перемоги на міжнародних змаганнях, заснування нових напрямків розвитку гольфу та головне всі рекорди, що встановлені раніше – побиті. Кожного року досягаємо ще амбітніших цілей, прискорюємо рух та йдемо до нових перемог», – коментує Президент Всеукраїнської федерації гольфу Віталій Хомутиннік.

Отож, на засіданні були підведені підсумки по кожному напрямку, що розвиває федерація. 

Жіночий гольф займає позицію №3 в Європі за темпами розвитку. В Україні на сьогоднішній день налічується 557 гольфістки, 247 з яких взяли участь в Open Ladies Golf Tour в сезоні 2021. Також були започатковані школи гольфу для жінок.

Дитяча школа гольфу зібрала рекордну кількість учасників турніру – 71. Зараз дітей-гольфістів, що зареєстровані в федерації налічується 450 осіб. 

«Сьогодні ми підводимо підсумки гольф сезону 2021. Я руже радий, що разом з командою Федерації нам вдається рухатися швидко, досягати нових результатів та достойно представляти Україну на міжнародній гольф арені», – говорить Генеральний секретар ВФГ Володимир Пилипенко.

Цього року в українському гольфі було встановлено багато нових рекордів. Результати сезону в цифрах представлені в Інфографіці ВФГ 2021.

Інклюзивний гольф, як один із напрямків діяльності федерації, також активно розвивався протягом всього року. 155 гольфістів – люди з особливими потребами, і вже шестреро з них стали Кандидатами в майстри спорту. Започаткована Академія гольфу для учасників АТО/ООС.

У сезоні 2021 з’явилося два нових напрямки: гольф для початківців та сімейний гольф. За рік було проведено 5 турнірів серед початківців та серед сімей.

«З упевненістю можу сказати, що цей рік був для нас найуспішнішим з точки зору спортивних досягнень», коментує Головний тренер Національної збірної та президент PGA of Ukraine Руслан Гаркавенко.

Національна збірна побила всі раніше встановлені рекорди. Зараз 6 членів збірної входить до світового рейтингу WAGR. Гольфісти взяли участь у 30 турнірах, 7 з яких проходили за кордоном. За результатами року на міжнарожній арені завойовано: 6 золотих медалей, 4 срібних та 2 бронзових.

Засідання правління федерації символічно проходить перед новим роком, адже саме тут підсумовуються результати діяльності минулого року та встановлюються нові цілі на черговий гольф сезон.