• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Коля Сєрга презентував молитву у стилі «фольклорного кіберпанку»
Коля Сєрга презентував молитву у стилі «фольклорного кіберпанку»

Коля Сєрга презентував молитву у стилі «фольклорного кіберпанку»

Співак, військовослужбовець, засновник “Культурного десанту” Коля Сєрга презентував пісню “Молитва” та відео на неї. Режисером виступив Микита Квасніков, який знімав кліп “Полями” для музиканта Олександра Чемерова.

Зйомки відбулися в Києві та Київській області. Головною героїнею кліпу є акторка Марія Стопник. У створенні кліпу допомагали меценати Микита Нагаткін, Владислав Зельдис та Владислав Савченко.

Музичний кліп “Молитва” створений у жанрі фентезі на основі архетипів українського фольклору, де жіночі образи уособлюють сучасну Україну, а чоловічі – її безстрашних воїнів. Під час його створення автори пішли на творчий експеримент – додали у роботі елементи кіберпанку та українського поетичного кіно. Сюжет кліпу відтворює метафору великої концентрації Любові задля пробудження Віри у Духа-захисника. Ця робота в естетичному плані та на підсвідомому рівні має на меті вселити у глядача Надію, що краса української душі в котрий раз освітить темряву тяжких часів.

“Ця пісня необхідна саме зараз. Це молитва. А головна мета молитви –  побудувати шлях надії до джерела внутрішніх сил у миті темряви і незрозумілості. Коли «накриває», я сам собі повторюю, як мантру: 

Танцюй зі мною, навіть коли змовкне музика,

Плекай мій сон, хоч ніч без дна,

Я вигребу, випливу, вилізу, винесу всі труднощі, 

Такою і є ціна“ – каже Коля Сєрга.