• Главная
  • /
  • Новости
  • /
  • ICTV показав Другу світову війну за допомогою тіней та силуетів

ICTV показав Другу світову війну за допомогою тіней та силуетів

9 травня Україна відзначає День перемоги. Особливої атмосфери в цей день додасть воєнний ролик, який канал створив за участі театру тіней.

Незвичним промо команда ICTV вирішила відзначити 75-річницю завершення Другої світової війни.

«Немає в Україні родини, яку б оминула війна. Кожен згадує своїх близьких, свою окрему історію. Тоді з’явилась ідея не показувати конкретних акторів, переодягнених в амуніцію. Бо ми розуміли, що це наші сучасні люди і глядач, в першу чергу, побачить актора. Ми вирішили висловитись натяками за допомогою силуетів», — поділився директор промо-відділу ICTV Леонід Веселковий. 

Актори театру «Teulis» відтворили історію, що відбувалась під час війни. Команді довелось відзняти більше 20 дублів та працювати безперервно цілий день, щоб втілити задум в одному кадрі. У ролику глядачі зможуть побачити вантажівку, бойовий літак та гаубицю, складені з силуетів. 

«Цьогорічний промо-ролик особливий ще й тим, що знятий одним кадром. Довелось зробити багато репетицій, бо не можна було спочатку зняти окремі сцени, а потім змонтувати їх. Як тільки траплявся малий збій на зйомці чи не встигали в темп, актори починали спочатку. На екрані це все виглядає просто, але думка змінюється, коли бачиш закадрову роботу. Наприклад, бойовий літак одночасно роблять 5 акторів. Ефект втрачається, якщо хоч один помилиться», — додав Леонід.

З 4 по 10 травня канал щодня транслює сучасні героїчні бойовики та серіали.