В Україні оберуть найкращого вчителя фізкультури

В Україні оберуть найкращого вчителя фізкультури

Громадська організація Олександра Педана JuniorZ та громадська спілка “Освіторія” розшукують найкращого вчителя фізкультури, аби вдруге нагородити у рамках найпрестижнішої національної премії для вчителів Global Teacher Prize Ukraine.

Взяти участь може вчитель фізкультури, який виховує у дітях любов до здорового способу життя та спорту. Переможець або переможниця отримає 30 тисяч гривень і поїде в тижневу освітню подорож до Німеччини.

“Цьогоріч ми вдруге нагороджуватимемо найкращого вчителя фізкультури у рамках Global Teacher Prize Ukraine і дуже радіємо, що завдяки синергії JuniorZ та Освіторії престиж та повага до роботи таких вчителів зростає. Адже педагоги з фізкультури — це ті люди, які допомагають дітям у школі бути рухливими, обирати для себе види спорту та активні ігри і, головне, бути здоровими”, — говорить Олександр Педан, український телеведучий і лідер Всеукраїнського проєкту JuniorZ.

“Ми щасливі оголосити цю номінацію, адже знаємо, що школа майбутнього має дбати про гармонійний розвиток: як інтелектуальний, так і фізичний. Фізкультура — це не другорядний предмет, яким можна нехтувати, а часто недооцінена дисципліна, що може змалку навчити кожного українця цінувати здоров’я, дбати про себе та виховувати характер. Для цього потрібен правильний вчитель!

Саме вчителі спорту — ті, хто мають суперсилу показати дитині радість від здорового та активного способу життя, руху, танців. Я впевнена, що ми знайдемо та запалимо ще одну освітню зірку, цього разу — спортивну!”, — говорить голова «Освіторії» та засновниця Global Teacher Prize Ukraine Зоя Литвин.

У 2020 році серед усіх номінацій Global Teacher Prize Ukraine найбільша кількість заявок надійшла саме у цій номінації. Переможцем став Віталій Мушинський, педагог з села Судилків Хмельницької області, якого нагородили премією розміром у 30 000 гривень і тижневою подорожжю для обміну досвідом до Німеччини, яку профінансував Міжнародний фонд соціальної справедливості.

“Місія руху JuniorZ — допомогти кожному школяреві знайти “свій” вид спорту, бути активним, рухливим та здоровим — одразу відгукнулась для мене та усієї команди Фонду соціальної справедливості. А поводирем на цьому шляху для дитини є саме вчителі фізкультури, які у нашій країні, на жаль, часто недооцінені. Тому ми вирішили долучитись до премії, знайти найкращого вчителя фізкультури та, водночас, стимулювати усіх інших педагогів вірити у себе та у свої сили”, — говорить засновниця Фонду соціальності справедливості Надія Ратке.

“Проєкт JuniorZ дає змогу кожній дитині розкрити себе в тій сфері, яка їй найбільше підходить за характером та здоров’ям. А вчителю — забезпечити весь клас рухливою діяльністю на уроці. Тому я щасливий, що долучився до руху кілька років тому. Усім учителям фізкультури, які зволікають, хочу сказати: подаватися на премію потрібно обов’язково. Якщо у вас є напрацьований матеріал, то не висвітлюючи його, вас оцінять лише на відкритих уроках. Краще спробувати і програти, ніж нічого не робити!” — говорить минулорічний переможець у номінації Віталій Мушинський.

Майже всю премію Віталій Мушинський витратив на спортивний інвентар для своєї школи.

Номінувати вчителя та подати заявку на Премію можна за посиланням до першого серпня. Урочиста церемонія оголошення переможця відбудеться другого жовтня.

АНОНС

Громадська організація Олександра Педана JuniorZ удруге відзначить найкращого вчителя або найкращу вчительку фізкультури.

Шукають освітньо-спортивних змінотворців і змінотвориць, які вчать школярів цінувати здоров’я та прищеплюють любов до фізичної культури. Переможець або переможниця отримає 30 тисяч гривень і здійснить навчальну подорож до Німеччини за підтримки Міжнародного фонду соціальної справедливості.

Не зволікайте, номінувати вчителя та подати заявку на Премію можна за посиланням до першого серпня: https://globalteacherprize.org.ua/.