З 03 травня 2021 року в Країні Едем, у Першому публічному парку сучасної скульптури PARK3020, пройде скульптурний симпозіум.

У Львівській області пройде скульптурний симпозіум

З 03 травня 2021 року в Країні Едем, у Першому публічному парку сучасної скульптури PARK3020, пройде скульптурний симпозіум. Симпозіум — це особливий формат мистецької роботи, що передбачає обмеження у часі та матеріалі. Протягом травня дев’ять українських та міжнародних митців працюватимуть з гранітом на території PARK3020. Зокрема це: Олег Путрашик (Україна), В’ячеслав Гутиря (Україна), Джоні Гогоберишвілі (Грузія), Джумбер Джикія (Грузія), Олена Додатко (Україна), Анатолiй Криванич (Україна), Володимир Кочмар (Україна), Василь Татарський (Україна), Костянтин Синицький (Україна).

Серед основних завдань симпозіуму — інституційна та фінансова підтримка сучасних скульпторів, початок нових культурних традицій та розширення арт-простору PARK3020. Симпозіум посприяє популяризації сучасних скульпторів, надасть майданчик для обміну ідеями між різними поколіннями митців та їх репрезентації на міжнародному рівні.

Куратором симпозіуму стане скульптор, член Національної спілки художників України Володимир Кочмар.

«Ми прагнемо, аби під час симпозіуму художники мали змогу акцентувати свою увагу не тільки на візуальній частині, а й вивчити нові методи і підходи для створення об’єктів у публічному просторі та систематизувати роботу в галузі сучасної скульптури» —  коментує куратор проєкту Володимир Кочмар.

Усі створені роботи доповнять постійну експозицію PARK3020. Оглянути їх можна буде від початку літа.

Усі відвідувачі PARK3020 протягом травня матимуть унікальну можливість поспілкуватися зі скульпторами та на власні очі побачити процес створення робіт з граніту.

PARK3020 — це унікальна робоча інституція, яка відкрита для широкої публіки. Вхід на територію парку можливий за попередньою реєстрацією. Знайти його можна в 25 км від Львова, неподалік оздоровчого комплексу Edem Resort Medical & Spa.

Познайомитися з проєктом PARK3020 можна на посиланнями: сайт, Instagram, YouTube.