• Главная
  • /
  • Новости
  • /
  • У благодійному марафоні «Ти не один» зібрали майже 2 мільйони гривень на допомогу лікарям

У благодійному марафоні «Ти не один» зібрали майже 2 мільйони гривень на допомогу лікарям

Благодійний марафон «Ти не один» тривав з 3 по 8 травня на телеканалі «1+1». Він стартував з благодійного онлайн-концерту за участю зірок українського шоу-бізнесу, які долучилися до ініціативи та співали зі своїх домівок для глядачів. Усі зібрані кошти підуть на допомогу лікарям, які рятують життя хворим на COVID-19.

Сьогодні у студії «Сніданку з 1+1» підбили підсумки благодійного марафону «Ти не один», який відбувся за сприяння Анни Буткевич. Протягом тижня українці мали змогу надіслати смс-повідомлення зі словами підтримки, вартість якого ставала доброчинним внеском у марафон. За виручені кошти придбаються засоби індивідуального захисту для медиків, які щодня рятують життя хворим на COVID-19 — респіратори, захисні костюми, рукавички та інше устаткування.

Наразі відомо, що станом на сьогодні вдалося зібрати 1 млн 946 тисяч 467 гривень. 

Серед яких, внесок каналу «1+1», що збільшився –  загальна сума внеску від телеканалу «1+1» і партнерів складає 1 246 143 гривень; кошти, зібрані від смс-повідомлень  576 540 грн та на платформі Української біржі благодійності 123 784 грн.

Протягом марафону канал «1+1», об’єднавшись з ведучими та зірковими учасниками марафону, у соціальних мережах розпочав ініціативу #лікарютинеодин. Протягом тижня у прямому ефірі «Сніданку з 1+1» глядачі мали змогу познайомитися з лікарями, які щодня рятують життя хворим на COVID-19. Сьогодні у прямому ефірі ранкового шоу глядачі познайомились з учасником соціальної ініціативи –  заступником директора з медичної частини Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігорем Берником, який став гостем студії разом з телеведучим Юрієм Горбуновим – співведучим марафону «Ти не один». 


Ігор Берник працює у лікарні, яка визнана опорною у Львівській області:

«Життя лікарні змінилося, ми зараз цілодобово знаходимось біля наших хворих. Ковід – хвороба непередбачувана, погіршення стану здоров’я може статись у будь-який момент. Сьогодні у нашій лікарні перебувають 135 хворих, у 109 з них підтверджений діагноз коронавірусної інфекції, 8 пацієнтів у реанімації, двоє перебувають на апаратах штучної вентиляції легень. Дякуємо усім, хто допомагає нам щодня долати труднощі, які стають на нашому шляху. Дякуємо вам за підтримку — відчувати, що ми не одні для нас дуже важливо», –  зазначив лікар. 

Також гостем ранкової студії «Сніданку» стала директорка  Української Біржі Благодійності Ірина Гуцал, яка розказала ведучим та телеглядачам, скільки коштів вдалося зібрати на сайті УББ, та куди будуть спрямовані засоби захисту, які придбають на виручені кошти.

Ірина зазначила, що загальна кількість смс-повідомлень, які надсилали українці у підтримку лікарям майже 29 000. Наразі вже розпочали процес закупівлі засобів індивідуального захисту для українських медиків – придбали 3 400 захисних костюмів, кожний з яких має відповідний сертифікат європейського зразку. Також вже відомий перелік міст та медичних закладів, які найбільше потребують допомоги – це медичні заклади  Кременчука, Івано-Франківська, Рівне, Сарни, Харкова, Хмельницького, Києва, Миколаїва, Боярки, Кропивницького та Ужгорода. І команда громадської платформи РазомUA готується організовувати передачу закуплених речей туди. 

Нагадаємо, зробити благодійний внесок можна до кінця доби – 8 травня до опівночі. І після закриття усіх ліній організатори марафону повідомлять фінальну суму зібраних коштів та відзвітують про усі придбані засоби захисту для українських медиків і локації, куди направлять допомогу.

Надсилайте смс зі словами підтримки лікарям на номер 88001. Вартість одного благодійного повідомлення складатиме 20 грн – чим більше повідомлень, тим більше підтримки. Послуга доступна лише для абонентів передплаченого мобільного зв’язку Київстар, Vodafone, lifecell та абонентів 3Mob. Окрім того, можна зробити благодійний внесок на будь-яку суму онлайн 24/7 на сайті Української Біржі Благодійності підтримавши проект «Ти не один» або здійснити переказ за реквізитами: 

МБФ «Українська Біржа Благодійності»

ЄДРПОУ: 38005762

Банк Кредит Дніпро р/р UA753057490000002600730669803

Призначення: Благодійний внесок Ти не один 

Усі кошти надійдуть Українській біржі благодійності ( HYPERLINK «https://ubb.org.ua/project/6050/» https://ubb.org.ua), яка спільно з громадською платформою РазомUA та за рекомендаціями МОЗ організують придбання спецодягу, обладнання та засобів захисту для лікарів.