Топ-5 фактів про країну-мрію Нову Зеландію

Після дивовижних подорожей до Дубая і Австралії, цього тревел-документаліст Антон Птушкін вирушить в одну з найкрасивіших країн, яка існує на нашій планеті — Нову Зеландію.

Побувати в Новій Зеландії мріють мільйони людей по всьому світу. Антон Птушкін, за традицією програми, проїде нову країну від краю до краю на машині і по дорозі буде знімати все, що потрапить в об’єктив його камери. Мандрівник побуває в місті, яке першим у світі зустрічає світанок, заїде в регіон, де виробляють найкращий Совіньон Блан, і покаже глядачам Нову Зеландію такою, якою ми бачимо її на найкрасивіших картинках.

Топ-5 фактів про Нову Зеландію у «Великих випусках з Антоном Птушкіним»

Країна-мрія для справжніх фанатів трилогії «Володар перснів»

Весь світ дізнався про Нову Зеландію завдяки культовому фільму «Володар перснів», який свого часу отримав аж 17 Оскарів. Режисер фільму Пітер Джексон вирішив знімати знамениту трилогію у Новій Зеландії завдяки місцевим природним красотам, які глядач спостерігав у всіх частинах картини. Сьогодні цей фільм – справжнє багатство Нової Зеландії. Крім того, що зйомки поповнили бюджет держави на 200 мільйонів доларів, уряд до сьогоднішнього дня активно використовує бренд «Володаря перснів» для приваблення мільйонів туристів з усього світу.

У великому випуску Антон Птушкін насамперед вирушить в найголовніше місце, пов’язане з «Володарем перснів» — село Хоббітон. Це справжній  знімальний майданчик, де до сих пір залишилося безліч автентичних предметів, пов’язаних з фільмом. Тут Антон Птушкін проінспектує будиночки хоббітів, вип’є ель в хоббітському трактирі і відчує себе справжнім велетнем серед сотень мініатюрних речей.

Батьківщина найбільшого виверження вулкану

Фактично по всій території Нової Зеландії розташовані вулкани. При тому не тільки згаслі, а й активні. Один з найцікавіших фактів про вулкани в Новій Зеландії — це батьківщина найбільшого виверження за останні 70 тисяч років. А 27 тисяч років тому в результаті виверження супервулкану тут утворилося озеро вражаючих масштабів — Таупо.

Озеро з «шампанським»

Подорожуючи по Новій Зеландії, Антон покаже десятки дивовижних природних локацій. Але одна з найунікальніших з них — озеро «Champagne Pool», тобто басейн з шампанським. Назвали його так, тому що вода тут пузириться через вуглекислий газ – цей процес і нагадує шампанське.

Світова столиця екстремальних активностей

Одна з причин, чому люди приїжджають до Нової Зеландії — сотні видів екстремальних активностей. Для любителів адреналінових пригод тут є все — рафтинг, параглайдинг, кайтсерфінг, досить незвичайні види спорту спітбот і блокард, а також одна з кращих трас для маунтінбайкінгу в світі. Неможливо приїхати в цю країну і не випробувати на собі хоча б одну з екстремальних активностей, що і спробує зробити Антон Птушкін.

Найдовший топонім в світі

Місцеве населення любить хитромудрі географічні назви. Наприклад, Антон Птушкін побуває в місті Вакареварева. Але найдивніше, що тут можна зустріти — це назва пагорба, що складається з 92-х букв. Вона навіть увійшла до Книги рекордів Гіннеса як найдовший топонім у світі.

Чи вийде у Антона з першого разу прочитати цю неймовірно довгу назву, дивіться у «Великих випусках в Антоном Птушкіним» вже цієї неділі о 10.45 на каналі «1+1».