• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Загальний статок мільярдерів списку Forbes виріс за рік на $5 трлн

Загальний статок мільярдерів списку Forbes виріс за рік на $5 трлн

Експерти підрахували, що за 2020 роки сукупні статки всіх мільярдерів, включених до списку видання Forbes, збільшилася на $5,1 трлн. Плюс до цього за рік зросла і кількість мільярдерів – їх стало на 660 персон більше.

Так, першу позицію як і раніше займає засновник Amazon, американський підприємець і філантроп Джефф Безос. За даними експертів, його статки становлять $188,6 млрд. На другому місці Ілон Маск з $169,8 млрд, на третьому – сім’я Арно з $ 164,2 млрд. На четвертому місці – Білл Гейтс, його статки оцінили в $129,3 млрд.

Велику кількість нових мільярдерів пов’язують із успішним проведенням великих IPO, швидким зростанням вартості акцій великої кількості компаній, а також злетом вартості криптовалют  (наприклад, біткоіна).

За кількістю мільярдерів лідирує США – там їх налічується понад 700, а сукупний статок перевищує $4 трлн. Наступна позиція у Китаю – там близько 700 мільярдерів, але загальний стан не перевищує $3 трлн. На третьому місці з 140 мільярдерами виявилася Індія, їхні статки оцінили в $596 млрд. Четвертою йде Німеччина – кількість мільярдерів тут трохи менша, ніж в Індії (136), проте сукупний статок перевищує суму в $600 млрд.

Тепер у світі 2755 осіб є власниками статків, що становлять $ 1 млрд або перевищують цю суму. На даний момент це рекорд.

Фото: Katie Harp on Unsplash