• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Історія успіху успішних бізнесменів Ігора Ільчишена та Любові Мочалової
Історія успіху Ігора Ільчишина та Любові Мочалової

Історія успіху успішних бізнесменів Ігора Ільчишена та Любові Мочалової

Успішні бізнесмени не тільки досягають великих професійних досягнень, але і мають цінні власні правила життя, які допомагають їм зберігати баланс між кар’єрою і особистим щастям. У їхніх історіях успіху часто ховаються важливі уроки та підказки, які можуть бути нагоді кожному з нас. 

Ігор Ільчишен — український бізнесмен, девелопер, експерт з 18-річним досвідом у сфері інвестицій та нерухомості. Засновник «AMA FAMILY RESORT» та ювелірного бренду «Кіmberli».

Любов Мочалова — PR експерт, власниця “M•PR Triada Аgency” та Школи піару Любові Мочалової.

Чи погоджуєтеся ви, що існують звички успішних людей? Що це на ваш погляд?

Ігор Ільчишен: Погоджуюсь звички успішних людей існують. Це звичка планувати, доводити до кінця усі розпочаті справи і робити чек ап по всім справам регулярно.

Любов Мочалова: Є те спільне, що я спостерігаю в людей які досягають успіху: вони постійно розширюють кордони свого ментального сприйняття, готові брати відповідальність та ведуть за собою інших. На практичному рівні: подорожують, навчаються, приділяють увагу здоровʼю, створюють комʼюніті. 

Чи практикуєте ви принцип з «Магії ранку»? З чого складається починається ваш день?

Ігор Ільчишен: мій день завжди починається з планування, намагаюся встати раніше і в першій половині дня вирішити усі важливіші справи. Згоден, що перша година дня формує завдання і сенс.


Любов Мочалова: Я прокидаюсь зазвичай о 6. І для мене надзвичайно важливо аби в першу годину мене ніхто не турбував. Я пʼю каву, мрію та налаштовуюсь, складаю план на день. Часто саме в цей час приходять найяскравіші ідеї, які я одразу пишу аби не загубити. 


Чи є місце в вашому житті work-life balance? Як ви розділяєте свій день?

Ігор Ільчишен: балансу я намагаюся досягти, так як постійна робота відбирає багато енергії і потрібен час на її відновлення. Намагаюся в першій половині вирішити усе важливіше. Обід провести в нетворкінгу, якщо місце дозволяє, але майже в кожному місті України є однодумці з якими можна пообідати, обмінятися думками. Друга половина дня – це планування, обговорення нових проектів, операційна робота.  

Любов Мочалова: Грань між роботою та життям в мене розмита. Але це мій вибір. Робота – це те що приносить мені натхнення та радість, я займаюсь улюбленою справою. При цьому я ретельно слідкую за своїм емоційним станом, як відповідальний лідер. Адже власник бізнесу, який вигорів не допоможе ні собі ні команді. 

А тому і відпочинок, спорт, та хоббі – за планом. 

Які прості звички/справи наповнюють вас енергією?

Ігор Ільчишен: прогулянки, спорт, читання статей, книжок, споглядання естетики. Краса в очах того, хто дивиться.

Любов Мочалова: Мене наповнюють енергією успіхи з клієнтами у нашій PR-агенції і всі мої бізнес процеси. Також плавання, та малювання. Я пишу олійними фарбами під класичну музику. Зустрічі з друзями та подорожі у нові країни. Обожнюю галереї та мистецькі виставки. 

Поділіться рецептом, що робити, коли відбувається вигорання і ні на що немає бажання та сил. Чи знайомий вам цей стан?

Ігор Ільчишен: звичайно знайомий. Потрібно змінити місце і оточення, поїхати в гарні місця. Під час війни відкрив для себе багато крутих місць на теренах нашої чудової країни. Допомагає займатися спортом, наприклад виснажливе тренування гарно знімає вигорання. Також один з дієвих інструментів це лазня, але з правильним ритуалом, 30-40 хвилин під віниками гарно перезавантажує організм 

Любов Мочалова: 

Мені знайомий цей стан. І раніше я в такі моменти через силу змушувала себе впрягатись в роботу, проводити зустрічі, йти на тренування. Коли я познайомилась із системою Дизайну Людини – я зрозуміла, що стан апатії та безсилля – це сигнал про те, що потрібно підзарядити внутрішні батарейки. І це може зайняти стільки часу, скільки потрібно. А у зарядженому стані я зроблю значно більше та ефективніше. Тому зараз я вибудувала життєві процеси виходячи з того, є в мене зараз на це енергія чи немає. І це ефективна стратегія для мене. 

Три книжки, які змінили ваше життя.

Ігор Ільчишен:

Ювала Ноя Харарі – Хомо Сапієнс 

Михайло Булгаков – Майстер і Маргарита 

Ґреґ Маккеон  – Есенціалізм

Любов Мочалова:

Я впевнена, що не існує книжок, які змінюють життя. Але кожна з хороших – розширює світосприйняття. 

Антоніо Менегетті «Жінка третього тисячоліття», Джеймс Клавелл «Сьогун», Голдратт «Ціль».