Співачка Мята ексклюзивно розповіла, чому зйомки кліпу на пісню «Не боюся» відбулися саме у Португалії і поділилася враженнями від Лісабонської кухні і традиційних страв.
Ще в дитинстві Мята побувала у Португалію, а саме у Лісабон, зі своїм однокласниками з музичної школи -інтернату. Це були дитячі роки, коли емоції просто переповняли. Це була перша поїздка співачки за кордон. Артистка ще тоді тільки мріяла, щоб заглянути в ці чудові ресторанчики чи магазини одягу, але можливостей не було. І Мята собі в дитинстві пообіцяла, що обов’язково повернеться в Лісабон.
Коли Мята почула, що режисер запропонував зйомку відео кліпу закордоном, вона сказала, що мріє повернутися в Лісабон. Саме так і трапилося. І це було на 100% те місто, де мав бути відзнятий кліп саме на пісню «Не боюся».
Співачка поділилася стравами португальської кухні, які потрібно спробувати:
Сімейні кафе зі старовинними рецептами страв, ресторани-володарі мішленівської зірки, вулична їжа, що смачно пахне на кожному кроці… Ви вже зрозуміли, що голодними в Лісабоні не залишитеся!
– паштел-де-ната — найвідоміший десерт — кошики з листкового тіста із заварним кремом;
– сушена тріска бакальяу — португальці настільки її люблять, що придумали понад 365 способів її приготування, але це не точно;
– сардини на грилі — завжди свіжі, адже поруч річка й океан;
– персебеш або «морські качечки» — ракоподібні, що схожі на ніжки черепах, делікатес місцевої кухні;
– каракойш або равлики під соусом — равликовий сезон триває тільки в літні місяці.
«Також під час перебування в Лісабоні, я не могла не натішитися їхньою випічкою, а саме круасанами. Смачніших в житті ще не пробувала.» — розповідає співачка Мята.