• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Співачка TAYANNA прочитала казки та заспівала колискову у дитячому просторі «Спільно» від ЮНІСЕФ на вокзалі Києва
TAYANNA прочитала казки та заспівала колискову у дитячому просторі «Спільно» від ЮНІСЕФ на вокзалі Києва

Співачка TAYANNA прочитала казки та заспівала колискову у дитячому просторі «Спільно» від ЮНІСЕФ на вокзалі Києва

Цього року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрив дитячі безпечні простори на центральних залізничних вокзалах Києва та Львова – дитячі точки «Спільно». Попри війну, важливо забезпечити для дітей можливості для розвитку і якісного дозвілля.

Третього вересня TAYANNA заспівала свою колискову й прочитала казки для дітей та їхніх батьків на центральному залізничному вокзалі у дитячому просторі «Спільно». Два роки тому TAYANNA випустила колискову разом зі збіркою авторських казок для дітей в аудіоформаті — «Казки від TAYANNA», які озвучила разом зі співачкою Мартою Адамчук. З початком повномасштабного вторгнення ідея проєкту набула особливого значення.

«Я постійно співаю колискові своєму сину, і мені в дитинстві їх постійно співали, тому я вирішила записати свою колискову. Улюблених казок в мого сина і в мене не було, тому вирішила написати їх сама. Дуже важливо з дітьми спілкуватись, читати казки, співати колискові ще з самого народження, бо так вони розвиваються швидше. Казки та колискові – це дуже класна нічна афірмація для дітей, бо вони вловлюють стан, вібрації та ваш внутрішній посил, тому пишіть колискові, пишіть казки, бо це дуже важливо», – розказала TAYANNA

Кожен, хто очікував на свій потяг з дітьми, мав чудову можливість відволіктись, почути колискову від TAYANNA, почути особисто їхні спільні казки з Мартою Адамчук та зробити фото. 

Довідка: 

На початку червня «Укрзалізниця» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) відкрили рекордний за площею — понад 700 кв. м — дитячий безпечний простір на центральному залізничному вокзалі в Києві. Тут діти та їхні батьки можуть відпочити, пограти в розвивальні ігри, отримати консультації психологів та медиків. Це вже далеко не перша вокзальна зона «Спільно» для батьків із дітьми різного віку, створена під час війни у партнерстві між залізницею та ЮНІСЕФ: дитячі простори нового формату відкрито також у Харкові та Львові. 

З березня 2022 по березень 2023 року працювало понад 150 точок «Спільно». Дитячі точки «Спільно» надають підтримку та послуги дітям, підліткам та їхнім опікунам, у тому числі тим, які проживають на територіях, де нещодавно велися бойові дії. Простори розташовуються у спеціальних наметах або організованих просторах у містах — наприклад, на станціях поїздів або метро, а також у притулках для переміщених осіб.