• Головна
  • /
  • Новини
  • /
  • Христина Соловій випустила перший за три роки альбом “Rosa Ventorum”
Христина Соловій випустила перший за три роки альбом “Rosa Ventorum”

Христина Соловій випустила перший за три роки альбом “Rosa Ventorum”

Христина Соловій анонсувала перший за три роки альбом «Rosa Ventorum» (з лат. Роза вітрів), що вийде по черзі у чотирьох частинах. 28 травня відбувся реліз EP «Rosa Ventorum I» – перша частина альбому-квадрології, у якому співачка порушує тему відмови від нав’язаних очікувань та романтизує стосунки як фентезі-світ, що оберігає від буденності. До платівки увійшли чотири пісні: «Втікала», «Губи в вині», «Коала» та «Краще мовчи». Також на слухачів чекатиме чотири інструментальні фонограми для кожного трека.

Назва альбому «Rosa Ventorum» перекладається з латині як «Роза вітрів» та символізує подорож та віднайдення загубленого шляху. У графічному зображенні від його центру розходяться промені в 4 сторони світу. Тому альбом вийде окремо в 4 EP-частинах, що розкажуть про варіанти шляху для героїні. 

Сенси та звучання альбому Rosa Ventorum

Сонграйтерка Соловій в альбомі проживає катарсис після кризи «чверті життя», відмовляється від нав’язаних очікувань суспільства та оспівує набутий досвід чутливості до всіх проявів життя. 

Сама співачка описує стиль свого нового альбому як мелодичний фентезі-поп з казковими метафорами та пристрасним саундом, що уподібнюється зустрічі арт-відьмацтва Kate Bush та побутового юнацького максималізму Arctic Monkeys.

В новому альбомі поп-діва романтизує стосунки як символ нової щирості, захищаючись від токсичного світу та стверджуючи, що всі почуття унікальні, а кожне кохання – окремий фентезі-світ.

«Ідеєю платівки є пошук героїнею свого шляху мрії у токсичному світі очікувань. Її покоління прагне високої мети – свободи і щастя, побудувати вище і сакральне. Сьогодні війна на Сході України створює для молоді гнітючу атмосферу жадібного проживання життя, коли кожен день як останній і живемо один раз. Висока мета отримує прозаїчне втілення стати відомим і багатим за будь-яку ціну тут і зараз. Молодь зациклена на мрії блискавичного успіху та швидкого збагачення без права на поразку. Це породжує культуру пустого декадансу та претензійної поведінки. Символом епохи стали показове споживання, бажання покрасуватись та пусті і швидкі стосунки, які розбиваються об буденність», – коментує Христина Соловій новий альбом.

Альбом відкриває перша частина – EP «Rosa Ventorum I». На шанувальників чекатиме 4 композиції. Трек «Втікала» – декларація свободи особистості та усвідомлення себе як творця свого щастя. «Губи в вині» – вінтажний рок-н-рол твіст про ревнощі та довіру. «Краще мовчи» – бароко-поп балада про магію мовчання як способу слухати одне одного. «Коала» – радіохіт про цінність скороминущих див у стосунках.

Новим альбомом казкарка Христина Соловій концептуалізує мелодику українського фольклору та власний стиль казкового словопису, за який її полюбили слухачі, у авторський жанр «фентезі-поп».

«Фентезі-поп – це моя пропозиція авангардно подивитись на музику, яка натхненна містичним українським фольклором. Так я хочу привернути увагу молодої аудиторії, яка любить втікати у фентезі-світи, щоб вони пізнали себе глибше, як колись це зробила я. Ми усі спадкоємці унікальної народної культури героїв, містики та магії. Наші класики Леся Українка та Гоголь оформили це у літературні всесвіти. Тяглість української музики від Івасюка і вусатого фанку, в 90ті ВВ, Руся та Ірина Білик, Руслана в нульові і тепер до Go-A – це щоразу авторське осмислення всесвіту українського фольклору. Мої авторські пісні теж витікають з народних, моя мелодика базована на столітніх традиціях нашого народу, український фольклор – моє головне натхнення», – коментує Христина Соловій.

З 28 травня EP “Rosa Ventorum I” доступний на усіх музичних платформах. Наступні три частини квадрології співачка обіцяє анонсувати у своєму Instagram.