• Главная
  • /
  • Новости
  • /
  • Ukrainian Fashion Week завершився соціальним проектом — на пішохідному переході показали одяг, що рятує життя

Ukrainian Fashion Week завершився соціальним проектом — на пішохідному переході показали одяг, що рятує життя

4 вересня фінальним шоу програми Ukrainian Fashion Week став перформанс Safe Fashion, що презентував колекції, присвячені безпеці пішоходів на дорогах.

За умовами конкурсу, організованого Ukrainian Fashion Week та Rozetka, дизайнери мали створити одяг та аксесуари зі світловідбивної тканини. У показі, який відбувався на пішохідному переході перед Мистецьким Арсеналом, взяли участь не лише професійні моделі, а й українці, які пережили ДТП і на власному досвіді переконалися у необхідності бути видимими на дорогах.

Серед них професійна каратистка, громадська активістка та телеведуча Уляна Пчолкіна, режисер Влад Кочатков, культурна менеджерка Маріанна Факас та маркетолог Дмитро Джеджула.

«Під час перформансу глядачі побачили найяскравіші та найнеординарніші роботи фіналістів Safe Fashion. Інтерес до світловідбивних елементів у світовій моді зростає, тому впевнена, що в майбутньому ми побачимо більше колекцій з використанням світловідбивних тканин і в колекціях українських дизайнерів», – переконана Ірина Данилевська, голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week.

Перформери-моделі показали 10 найкращих робіт фіналістів конкурсу Safe Fashion. Постановницею перформансу стала відома fashion-режисерка Вікторія Зубенко.

«Ми здійснили мрії про вихід у світ великої моди тих, хто тільки починає свій творчий шлях. Але Safe Fashion не лише відкрив нові імена в дизайні. Він показав, що безпека може бути стильною. Ми і надалі будемо популяризувати безпечну моду», – заявила співорганізаторка конкурсу Ірина Чечоткіна.

Організатори Safe Fashion нанесли на асфальт Маніфест безпеки на дорозі. Він нагадуватиме пішоходам про необхідність лишатися видимими у темний час доби.

«Я підтримав сьогоднішню акцію, бо переконаний, що проєкти, які привертають увагу суспільства до безпеки на дорозі, – це потужно і важливо. За 7 місяців 2019 року в Україні трапилось понад 4200 ДТП з пішоходами. З них понад 3960 людей зазнали травм. І, на превеликий жаль, 577 людей загинуло. Наша мета – нульова смертність на дорогах. Досягнути її можна лише підвищуючи культуру і відповідальність. Починати слід із себе, перший крок – одяг зі світловідбивними елементами, що рятують життя», – зауважив Олексій Білошицький, перший заступник начальника Департаменту
патрульної поліції України.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - Журі-та-фіналісти-конкурсу-Safe-Fashion-1024x683.jpg

До складу журі конкурсу Safe Fashion увійшли:
●  голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська;
●  співзасновниця компанії Rozetka Ірина Чечоткіна;
●  українські дизайнерки Ксенія Шнайдер і Катя Сільченко;
●      телеведуча Валентина Хамайко

Завершенням перформансу стало нагородження переможниці конкурсу, яка отримала головний приз – 60 000 грн. Нею стала киянка Анна Гайова. Також організатори вирішили відзначити Софію Русинович, яка посіла друге місце та отримала приз 20 000 грн, і Анну Карацюпу, що отримала ґрант на участь у New Generation Day під час Ukrainian Fashion Week FW20/21.

«Рефлексивні матеріали часто асоціюються зі спортивним одягом. Мені ж захотілося відійти від цієї концепції та попрацювати в класичному стилі, створити одяг для офісу чи зустрічей поза ним. За моїм задумом, «безпечні» елементи мають гармонійно вписуватися в образ і не привертати увагу вдень. Наприклад, я подбала про спеціальну стрічку під коміром пальта. Вдень вона непомітна. Але ввечері, переходячи дорогу, можна підняти комір і одним рухом зробити себе видимим. Доповнюють образ рукавички та взуття зі
світловідбивного матеріалу. Щодо премії Safe Fashion, на частину коштів я планую оновити техніку для пошиття речей, а решту вкласти в наступну колекцію, насичену світловідбивними елементами», – заявила дизайнерка-переможниця конкурсу Safe Fashion Анна Гайова.