• Главная
  • /
  • Новости
  • /
  • Штурм салонів краси та брендових бутиків: сценарії виходу з карантину Австрії та Ізраїлю

Штурм салонів краси та брендових бутиків: сценарії виходу з карантину Австрії та Ізраїлю

Карантинні обмеження через пандемію торкнулися усіх країн світу. Десь вони були більш суворі, десь — менше. Орієнтуючись на ситуацію з коронавірусом у своїй країні, влада створює й певні етапи виходу з карантину. Причому у кожної країни такий план — унікальний. 

Але є країни які діють більш-менш однаково, що дає змогу побачити та проаналізувати їх стратегію, помилки та наслідки. Наприклад, Австралія та Ізраїль діють приблизно по одній схемі у ситуацією з пандемією та обмеженнями для людей.

І це не дивно. Адже держави дійсно підходять для порівняння, навіть попри те, що Австрія — європейська, а Ізраїль — країна Азії. Так, число жителів в обох — приблизно однакове. Кількість офіційно підтверджених випадків зараження коронавірусом теж майже рівна: трохи більше ніж 15,5 тисяч в Австрії і 16,3 тисячі в Ізраїлі. Те саме відбувається і з показниками нових випадків зараження — близько 30 нових хворих за добу в обох країнах. 

Зважаючи на такі позитивні результати боротьби, уряди держав вже почали поступово пом’якшувати обмежувальні заходи. Так, влада Ізраїлю вже відновила графік для школярів, які навчаються у 1-3 та 11-12 класах. Учні 4-10 класів вийдуть на навчання у червні. Великі торговельні центри поки закриті, але вже дозволили працювати салонам краси, косметичним кабінетам, магазинам. Також можна замовити їжу у кафе та ресторанах на винос. 

У Австрії ситуація схожа — з 1 травня австрійський уряд вирішив зняти деякі обмеження: знову відкрилися всі магазини і підприємства, крім ресторанів, кафе і барів. Цікаво, що вже на наступний день люди кинулися на полювання за новими колекціями до відкритих бутиків Louis Vuitton, Chanel, Gucci та інших. 

Так от, наприклад, у Відні була величезна черга до бутика Louis Vuitton. Шанувальники моди прийшли за новою капсульною колекцією Ніколя Геск’єра та Вірджили Абло.

Фотографії говорять самі за себе. Люди настільки чекали та хотіли повернутися до звичного ритму життя, що їх не налякали навіть годинні очікування заради речі від улюбленого бренду. Черги довжиною до 150 метрів сформувались перед меблевими магазинами і магазинами електроніки. Тротуари були переповнені, а парки та ринки знову стали людними. Але далеко не всі дотримувались правил дистанції та носили маски.

У своєму Instagram оперна співачка Ганна Нетребко, яка наразі проживає в Австрії, також писала, що коли відкрились магазини, з’явились величезні черги. “Чула, що перукарні розписані на два місяці вперед”, — повідомила Ганна своїм фоловерам.

Очікується, що 8 квітня в Австрії почнеться другий етап послаблення карантину — відкриються кафе та ресторани, церкви та можна буде подорожувати в рамках країни.

Після такого масштабного потіку людей у першому етапі влада почала переживати, що країна потенційно ризикує знову заразитися. Але повторного суворого карантину, в той ж час, не передбачають, адже економіка просто не витримає. Уряд Австрії наголосив, що не вважає перші кроки послаблення поспіхом, адже, за умови дисциплінованості людей і дотримання правил гігієни, перемога над пандемією вже близько.